2023 / 2024

Hurá, budou prázdniny!

„V červnu už se červená
každá druhá jahoda.
I třešně se červenají,
špačci z toho radost mají“.

Konec školního roku se kvapem blíží a dětí se už těší na prázdniny. Abychom si ty poslední dny co nejvíce užili, vyrazili jsme spolu s dětmi na zmrzlinu. Ta byla dobrá! A děti mlsaly jako o závod. 

Koloběžkové závody

Ke konci školního roku v mateřské škole Kaštánek proběhly koloběžkové závody. Závodů se zúčastnily děti z mateřské školy Kaštánek a děti prvních tříd Masarykovy základní školy. Souboj byl rozdělen na kategorie MŠ a ZŠ. Ale i tak byl „boj“ mezi závodníky dost vyrovnaný a dětí z mateřské školy se nenechaly jen tak snadno porazit.

Procházka za pejsky

Děti z mateřské školy Kaštánek se vydaly na kynologické cvičiště, „omrknout“, jak dokážou být pejsci poslušní a nebojácní. Členové kynologického cvičiště si pro ně připravili zajímavý program. Děti měly možnost se seznámit s výcvikem psů různých ras.  Děti si pejsky mohly zblízka prohlédnout i pohladit, a dozvěděly se zase něco nového o svých domácích mazlíčcích, protože skoro všichni mají doma pejska.

Divadlo

Divadlo v MŠ - Pohádka „Malované zpívánky“. smiley

Foto: https://fotogalerie.msnavsi.cz/qumagie/sl/KLR4am

Škola nanečisto

Děti z mateřské školy Kaštánek se vydaly na vzrušující výlet. Cestou si povídaly o tom, jaké to asi bude v té 1. třídě, a co všechno budou moci dělat jako velcí školáci. Když dorazily, uslyšely smích a radostné hlasy svých starších kamarádů. S úsměvy na tvářích se vydaly poznávat nové prostředí a seznamovat se s tím, jak to vypadá v „opravdové“ škole, kde na ně čekají nová dobrodružství a noví kamarády. smiley

Květen u Světlušek

Květen plný čar a kouzel v mateřské škole Jasení. smiley

Foto: https://fotogalerie.msnavsi.cz/qumagie/sl/5hzSpy

Školní výlet

Ve středu 5. června se děti, z mateřské školy Kaštánek, vypravily na výlet do turistického centra v Jasení. Po příjezdu se děti ihned poslnily svačinkou a mohli jsme vyrazit na pohádkovou stezku. Při pohádkové stezce děti plnily na stanovištích úkoly motivované různorodými pohádkami. Na konci pohádkové „cesty“ si musely samy najít poklad, který byl pečlivě uchovaný. Nakonec vše dopadlo dobře a děti svůj poklad zdárně našly! Děti si pochutnaly na opečeném párku na ohni a už na něj čekal autobus, který je zpátky odvezl do školky na nejoblíbenější rajskou polévku.

Koloběžkové závody

Dne 24.6. se uskuteční koloběžkové závody na školní zahradě mateřské školy. Závodů se zúčastní děti ze třídy včeliček a děti z prvních tříd. 

Divadlo v MŠ

V 10:30 hod. se uskuteční divadlo v MŠ pro děti. 

Škola nanečisto

Dne 20.6. se děti ze třídy Včeliček zúčastní školy nanečisto v Masarykově základní škole. Navštíví své kamarády z mateřské školy v první třídě. 

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - 2023 / 2024