2023 / 2024

Celoškolkové focení

Ve čtvrtek 18.4. proběhne celoškolkové focení dětí v dopoledních hodinách!

Den rodiny

V pátek 31.5. v 15.00 hod. se uskuteční akce Den rodiny. Akce mateřské školy MŠ Kaštánek Návsí bude probíhat v kulturním areálu obce Návsí, kde děti budou vystupovat s tanečním programem pro své rodiče a příbuzné.

Všichni jsou srdečně zváni! smiley 

Vítání jara

Světlušky z MŠ Jasení přivítaly jaro v jejich mateřské škole za doprovodu tématických básní, říkadel a písniček. Společnými silami, děti a paní učitelky, vyrobily Mořenu, kterou pak děti „doprovodily“ k potůčku, za účelem vítání jara. Tam bylo ukončeno králování paní Zimy. Děti vhodily Mořenu do vody, a tak mohly oslavovat příchod jara! smiley

Velikonoční týden v MŠ Jasení

VELIKONOČNÍ TÝDEN v MŠ Jasení smiley

Foto: https://fotogalerie.msnavsi.cz/qumagie/sl/71oZPV

 

Výstava v Trisii - INICIÁLY

Se včeličkami jsme se vydali na výlet do třinecké Trisie, kde měly možnost zhlédnout výstavu na téma INICIÁLY. Děti se seznámily se slovem „INICIÁLY“ a zjistily význam slova. Formou hry si hrály s písmeny, a dokonce byly uvedeny i do samotné historie písma a iniciál. Ná zavěr si svou iniciálu mohly dozdobit podle své fantazie. smiley

Barevný velikonoční týden

BAREVNÝ VELIKONOČNÍ TÝDEN v KAŠTÁNKU 

„Hody, hody, doprovody,
dejte vejce malovaný,
nedáte-li malovaný,
dejte aspoň bílý,
slepička vám snese jiný.“

Vítáme jaro - Topení Mořeny

Ve čtvrtek 21.března jsme přivítali jaro v naší mateřské škole za doprovodu tématických básní, říkadel a písniček. Společnými silami, děti a paní učitelky, vyrobily Mořenu, kterou pak děti „doprovodily“ k řece Olši, za účelem vítání jara. Tam bylo ukončeno králování paní Zimy a za doprovudu básně „Zimo, zimo, táhni pryč, nebo na tě vezmu bič“, děti vhodily Mořenu do řeky, a tak jsme mohli společně oslavit příchod jara!

Divadlo - Pohádka o prasátku Arturovi

Do naší mateřské školy přijelo divadlo, které dětem zahrálo pohádku „O prasátku Arturovi“. smiley

Sami můžete vidět, jak si děti divadlo užily: https://fotogalerie.msnavsi.cz/qumagie/sl/dkvLtt

Řemeslník - 2. skupina

Předškoláci třídy včeliček měli možnost navštívit dílny DDM Jablunkov. Formou aktivity „Malý řemeslník“ se děti seznámily s prostředím DDM a vyrobily si samy dřevěnou formuli. Při práci s opravdovým nářadím je vedli a „trošku“ pomáhali ředitel DDM V. Pospíšil a mistr V. Hrankay. Zaujaté děti řezaly, pilovaly smirkovým papírem, lepily, šroubovaly dokonce i akuvrtačkou u svých ponků. Na nějakou nudu nebyl vůbec čas, a když si mohly svou vlastnoručně vyrobenou lodičku odnést s sebou, nadšení vyvrcholilo.

Vystoupení v domově s pečovatelskou službou

Děti ze třídy Včeliček budou vystupovat seniorům v domově s pečovatelskou službouv v Návsí v odpoledních hodinách.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - 2023 / 2024